SOS weer in actie op de toestelkampioenschappen


Afgelopen zaterdag 15 juni hebben een aantal van onze turnsters deelgenomen aan de toestelkampioenschappen voor de 4e t/m 6e divisie met keuze oefenstof. Deze werden gehouden in Nieuwleusen. In het verleden heeft S.O.S. hier vaker aan meegedaan, maar dit keer was het weer voor het eerst sinds jaren dat S.O.S meedeed. Een unieke ervaring voor Alicia, Fleur, Hellen, Inge, Janine en Jiska. Het is namelijk geen meerkamp waarbij op alle vier de toestellen geturnd moet worden. Nee, bij deze wedstrijd is het zo dat je vooraf alleen inschrijft op de toestellen waar je aan mee wilt doen. Per toestel vindt er dan een prijsuitreiking plaats. Alle zes de turnsters hadden zich ingeschreven op twee toestellen.
In wedstrijd 1 was het de beurt aan Jiska (junior H). Zij deed mee aan de toestellen brug en vloer. In haar categorie/niveau was zij de enige turnster die meedeed. Om er toch nog een wedstrijd van te maken was Jiska daarom ingedeeld hij niveau G wat een niveau hoger/moeilijker is. Jiska turnde sterk en liet het beste van haarzelf zien. Vooral haar brugoefening werd erg netjes geturnd. Ze werd 5e op brug en 7e op vloer. Een knappe prestatie als je het moet opnemen tegen turnsters met een hoger niveau!
In wedstrijd 2 mocht Inge meedoen en deed mee aan de onderdelen sprong en brug. Inge was deze dag jarig, dus haar dag kon al niet meer stuk. De jarige Jet liet voor het eerst een nieuwe wedstrijdsprong zien; half in – half uit met plank. Er is nog niet zolang op deze sprong getraind, dus het was wel even spannend hoe het zou gaan. Maar Inge liet zien deze al best goed onder de knie te hebben. Ze werd 9e op dit onderdeel. Op brug turnde Inge zoals we van haar gewend zijn. Een prima oefening met een strakke kip en hoge opzwaai die als eis bij vele andere turnsters niet werd toegekend. Inge werd 7e op brug.
De volgende wedstrijd was het de beurt aan Fleur en Hellen. Beide turnsters deden mee op sprong en Fleur daarbij nog op brug en Hellen op vloer. Ze sprongen beiden prima op sprong. Helaas greep Fleur net naast een medaille en werd 4e op dit onderdeel, maar kon daarmee ook dik tevreden zijn. Hellen werd 7e op sprong. Op brug ging Fleur helaas te hard met haar buikdraai waardoor ze door schoot en mimimaal een punt aftrek kreeg. Een duur/zuur foutje, want achteraf bleek dat dit haar vrij zeker een podiumplekje heeft gekost… Jammer! Fleur werd toch nog 9e op brug. Hellen turnde op vloer een prachtige oefening! Vooraf werd de oefening nog snel aangepast, want door de verende vierkante vloer zag Hellen best op tegen de arabier – salto. Dat voelde nog te onwennig. Door de aanpassing turnde ze een strakke en nette oefening. Hier werd ze voor beloond, want Hellen mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.
De laatste wedstrijd van die dag waren Alicia en Janine aan de beurt. Alicia deed mee op balk en vloer en Janine op brug en vloer. Op balk turnde Alicia heel erg stabiel. Ze bleef de gehele oefening op de balk en liet nauwgezegd geen balansverstoringen zien. Een top oefening! Die ronde daarna was Janine aan de beurt op brug. Ook zij turnde een prima oefening. Het lukte nog niet helemaal om de oefening door te turnen, maar Janine wist wel alle eisen en elementen te turnen en toegekend te krijgen. Op vloer turnden beiden een prachtige oefening en ging alles zoals gehoopt. Het werd een ware medailleregen voor de meiden. Allebei namen ze, voor elk toestel waar ze aan meededen, een medaille in ontvangst. Alicia werd 2e op balk en Janine 3e op brug. En beiden werden ze 1e op vloer.
We kunnen terugkijken op een succesvolle en gezellige dag en zullen vast volgend jaar hier weer aan mee gaan doen!

Reacties zijn gesloten.