SOS turnsters op de finale 6e divisie

S.O.S. turnsters op de finale 6e divisie

Zaterdag 18 mei was het in Lelystad aan 6 turnsters van S.O.S. de beurt om de finale van de 6e divisie te turnen. Het is al een prestatie op zich om deze finale te mogen turnen. Hier mogen de turnsters al hartstikke trots op zijn.

In wedstrijd 1 mochten Lindy Veldhoen, Nina Hartholt en Tyeisha Klaassen hun finale turnen. Alle drie de meiden komen uit in de jeugd 1 D3.

Lindy startte met een prachtige vloeroefening waar ze 9e op werd. Bij het toestel sprong turnde Lindy twee mooie overslagen. De eerste overslag was een mooie overslag direct tot stand. Na een prima brugoefening sloot Lindy haar wedstrijd af op het zenuwtoestel balk. Helaas moest Lindy één keer de balk te vroeg verlaten met de koprol en werd haar gymnastische verbinding niet geteld. Lindy turnde knap naar 16e plek in de meerkamp.

Nina begon haar wedstrijd met een nette vloeroefening. In haar vloeroefening lukte het haar niet om de handstanddoorrol te turnen, maar dacht tijdens haar oefening goed na door een koprol na de handstand te turnen. Op sprong turnde Nina met twee nette overslagen na een 9e plek op dit toestel. Na een prima brugoefening mocht Nina haar balkoefening laten zien aan de jury’s. Helaas verliet ook Nina de balk vroegtijdig met de koprol. Nina kan terugkijken op een mooie wedstrijd en eindigde op een 18e plek.

Tyeisha mocht na haar stabiele vloeroefening naar het toestel sprong. De laatste trainingen voor de wedstrijd waren de overslagen op sprong een obstakel voor Tyeisha. Desondanks liet ze toch op de wedstrijd 2 overslagen aan de jury zien. Op brug turnde Tyeisha alle elementen door en turnde zelfs naar de 1e plek op dit toestel. Erg knap! Op balk liet Tyeisha een prima balkoefening zien, maar ook zij moest helaas de balk eerder verlaten met de koprol. Tyeisha mag terugkijken op een keurige wedstrijd waar ze naar een knappe 8e plaats turnde.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Esmée Holstege (pupil 1 d3) en Hellen Wolfsen (jeugd 2 H). Esmée begon haar wedstrijd op het zenuwtoestel balk, maar wist haar zenuwen goed onder bedwang te houden. Een keurige balkoefening van Esmée tot resultaat. Op vloer liet Esmée een prima vloeroefening zien en vervolgde haar wedstrijd op sprong. Daar liet ze twee mooie handstandplatvallen aan de jury zien. Esmée mocht haar wedstrijd afsluiten op het toestel brug. Ze liet zien dat ze dit goed kan en turnde alle elementen goed door. Ze turnde zelfs naar een 4e plek op dit toestel. Ze eindigde in de meerkamp op een nette 13e plaats.

Hellen mocht haar wedstrijd ook op balk beginnen. Na een stabiele oefening, mocht ze haar brugoefening turnen. Ze liet hier zien wat ze kan en vervolgde haar wedstrijd op het toestel sprong. Hellen turnde een nette overslag wat een 7e plek op dit toestel opleverde. Op het toestel vloer liet Hellen aan de jury onder andere een mooie arabier salto direct tot stand zien en eindigde ook op dit toestel op een 7e plaats. Hellen eindigde in de meerkamp op een mooie 8e plaats.

Alicia van de Put (senior F) mocht voor S.O.S. de wedstrijddag afsluiten in wedstrijd 3. Ze begon op het toestel sprong waar ze een nette overslag liet zien. Ze vond de plank zo fijn dat ze hem eigenlijk wel naar onze trainingszaal zou willen meenemen. Na het toestel brug mocht Alicia haar balkoefening laten zien. Ze liet een nette balkoefening zien en moest bij de radslag hard werken om op de balk te blijven staan. Dit lukte haar en het leverde haar op dit toestel een 1e plaats op. Alicia liet op vloer een goede oefening zien met een mooie choreografie op de muziek. Alicia eindigde in de meerkamp op een 10e plaats.

De meiden mogen allemaal trots zijn op hun behaalde resultaten. We gaan nu trainen voor de uitvoering van 29 juni en op nieuwe elementen voor het volgende wedstrijdseizoen.

Reacties zijn gesloten.