SOS turnsters in actie tijdens de finale van de 4e en 5e divisie

Zaterdag 11 mei vond de finale van de 4e en 5e divisie plaats. Zes turnsters van S.O.S. kwamen deze dag in actie.

Iris de Jong, Mila van Boven, Tamarah van den Berg, Vera Schoonhoven en Fleur ten Hove hebben namens S.O.S. een plekje in de felbegeerde finale van de 5e divisie weten te bemachtigen. Alle vijf de turnsters wisten tijdens één van de twee plaatsingswedstrijden met een medaille naar huis te gaan en daarmee maakten zij dus een extra grote kans om door te stromen naar de finale. Alleen al mogen deelnemen aan deze finale is een hele prestatie op zich, want er mochten er slechts maar een aantal door. De allerbeste turnsters van Gelderland Midden namen het afgelopen zaterdag tegen elkaar op tijdens deze regiofinale van de 5e divisie en dat was een spannende strijd.

In de eerste wedstrijd van die dag startte Iris (instap D2). Iris turnde echt twee prachtige handstandplatvallen en daar werd ze goed voor beloond door de jury. Iris wist zelfs 1e te worden op sprong! Een groot compliment, want in zo’n sterk deelnemersveld van maar liefst 32 turnsters is 1e worden op een toestel heel erg knap! Op balk en vloer ging het niet helemaal zoals gehoopt, door twee vallen van balk en op vloer het voorzeggen van een element dat erg streng werd bestraft. Op brug turnde Iris sterk en behaalde hierop een 9e plek. Iris werd in deze meerkamp uiteindelijk 19e van de 32 turnsters.

Op de andere baan turnden deze eerste wedstrijd Mila, Tamarah en Vera (pupil 2 D2). Mila en Tamarah zijn afgelopen seizoen gepromoveerd van de 6e naar de 5e divisie. Je dan al meteen in je eerste seizoen in een hogere divisie weten te plaatsten voor een finale is een erg knappe prestatie.
Tamarah turnt van nature altijd al erg netjes en beheerst en wist in deze finale ook weer het beste van zichzelf te laten zien. Ook Vera heeft deze eigenschap. Voor netjes en beheerst turnen moet Mila van drie meiden soms wat meer moeite voor doen, maar wat heeft zij afgelopen seizoen hard gewerkt om netter te turnen en met resultaat! Tamarah wist heel knap op de balk te blijven en werd heel verassend zelfs 3e op balk! Ook Mila blonk uit op dit toestel. Zij wist er ook de gehele oefening op te blijven wat in zo’n finale erg veel verschil maakt. In zo’n sterk deelnemersveld kun je een punt aftrek voor een val je maar moeilijk veroorloven. Mila werd heel netjes 6e op balk. Vera moest de balk een keer vroegtijdig verlaten wat betekent dat je meteen wat keldert in het klassement. Maar op vloer maakte Vera heel veel goed door zich zelfs naar een 4e plek op dit toestel te turnen. Uiteindelijk werd Tamarah 7e, Mila 15e en Vera 16e van de totaal 32 turnsters in deze meerkamp.

In de tweede wedstrijd van die dag was het de beurt aan Fleur (jeugd2 G). Ook Fleur is dit seizoen vanuit de 6e divisie naar de 5e divisie gepromoveerd. Fleur kampt de laatste tijd met een wat pijnlijke hak. Er is daarom met name op sprong minder intensief getraind. Op sprong, ondanks je zere hak, je toch nog naar een 12e plaats kunnen springen is dan ook erg knap. Dat laat ook maar weer zien hoe goed Fleur eigenlijk kan springen als ze daar geen last van zou hebben. Op balk, brug en vloer miste Fleur helaas een eis wat betekent dat je op elk toestel al een halve punt mist. Op brug was dat voor nu ook nog niet haalbaar om die toegekend te krijgen, maar op balk en vloer was het pech want Fleur kan hier wel aan voldoen. Op balk wist zij stabiel en netjes te turnen waardoor het haar toch nog een mooie 13e plaats op dit toestel opleverde. Uiteindelijk werd Fleur 21e van de 24 turnsters.

In Hengelo werd deze dag de districtfinale geturnd van de 4e divisie. Maud van der Woude heeft zich heel knap voor deze finale weten de plaatsten door een sterke regiofinale te turnen.

Maud mocht haar wedstrijd starten op het toestel brug. Ze liet zien dat haar zwaaien in de loop van dit seizoen zijn verbeterd en turnde haar oefening mooi door. Ze werd knap 2e op dit toestel. Ze mocht haar wedstrijd vervolgen op het toestel balk, waar ze toch wat meer zenuwen voor had. Ze liet een mooie balkoefening zien, maar moest de balk helaas vroegtijdig verlaten met de koprol. Met opgeheven hoofd ging Maud naar het toestel vloer. Ze had er zin in om haar oefening te laten zien aan de jury. Ook hier liet ze zien wat ze kon en waar ze op getraind heeft dit seizoen. Dit resulteerde in een prachtige oefening die haar een 5e plaats op dit toestel opleverde. Maud mocht haar districtsfinale afsluiten met een handstandplatval en een streksprong op het toestel sprong. In de meerkamp eindigde Maud op een knappe 11e plaats.

Alle meiden zijn weer een wedstrijdervaring rijker. Finales turnen brengt altijd een stukje extra spanning mee. Extra knap om dan onder die spanning zo te presteren! Top gedaan meiden! Voor nu gaan de turnsters trainen op nieuwe elementen voor het volgende turnseizoen en voor de uitvoering van S.O.S. op 29 juni.

Reacties zijn gesloten.