SOS dag-nacht!

Vrijdag 6 en zaterdag 7 juli 2018: SOS dag-nacht!

Wat was het toch weer een gezellig weekend! Bijna 70 jongens en meisjes hadden zich opgegeven, dus het was een gezellige boel!

Vanaf 18.00 kwamen de eerste gasten al binnen en mochten ze nog even vrij spelen in de gymzaal. Vanaf 19.00 was bijna iedereen aanwezig en konden we beginnen met het programma.

Deze avond was vol gepland door Jacobien en Tessa met een erg leuk spel! De kinderen werden in 4 groepen verdeeld en werden in een donkere kleedkamer gestopt. Daar was een heuse escaperoom gemaakt en moesten ze raadsel voor raadsel weten te ontcijferen. Met de zaklamp konden de kinderen alle hoeken van de kleedkamer bekijken, zodat ze niks over het hoofd zouden zien.

Toen de code was geraden, moesten de kinderen zo veel mogelijk geld gaan zoeken in de Talter! Dit was verstopt in allerlei hoekjes, dus erg leuk om te doen! Het startsein werd gegeven en de kinderen renden door de Talter heen!

Daarna gingen de kinderen Oldebroek in, waarbij ze nog diverse enveloppen moesten zoeken. Met een plattegrond gingen ze op pad om alles te kunnen vinden.

De kinderen kwamen toen weer in de Talter en werden er nog diverse spelletjes gedaan. Om 22.00 werden de eerste kinderen al weer opgehaald die niet bleven slapen. Een aantal kwamen de volgende morgen weer terug, dus konden ze nog gezellig mee doen met de andere spelletjes van de zaterdag.

Vanaf 22.45 werden de kinderen afgezet in Oosterwolde voor een dropping! Geblinddoekt werden ze in de auto gezet en rond gereden, dat was wel erg spannend! Eenmaal beland in Oosterwolde mocht de blinddoek af en mochten ze met hun zaklamp de weg weer terug vinden naar Oldebroek. Maar ze moesten ook 2 mensen vinden. De ontsntapte overvallers! Deze waren verstopt in Oldebroek! Als ze deze hadden gevonden mochten ze terug naar de Talter. Uiteindelijk was iedereen om 02.00 terug en konden we lekker een broodje knakworst eten.

Rond 03.00 waren de meesten toch wel moe en gingen we lekker slapen.

Dit was wel een kort nachtje, want om 7.30 werden we al weer wakker gemaakt.. Om 8.00 kwamen de andere jongens en meisjes erbij voor het dagprogramma en begonnen we met het gezamenlijk ontbijt.

Renske, Chantal en Eline hadden bedacht om ’s morgens de kinderen te laten kiezen tussen diverse workshops, namelijk tennis, knutselen, fotoshoot, turnen, spelletjes en dans. Iedereen mocht aan 3 workshops deelnemen. Dit was een groot succes en erg leuk om te doen!

Vanaf 12.00 gingen we lekker patatjes eten met een frikandel en daarna nog even een spel in het Oldebroekerbos.

Al met al een heel gezellig weekend!

Fijne vakantie!

Foto’s Berthilde: https://photos.app.goo.gl/B6dK6qduZp5a8bjn9
Foto’s Chantal en Margriet: https://photos.app.goo.gl/pYnHufpcVS1AAfRK8

Reacties zijn gesloten.