Donja turnt zich naar de 10e plek!

Gisteren was de eerste plaatsingswedstrijd voor Donja in Beekbergen. Donja turnt in de categorie pupil 2 N3.
De laatste tijd heeft Donja hard getraind om zich voor te bereiden op haar eerste plaatsingswedstrijd, ze was dan ook best zenuwachtig voor deze wedstrijd. Donja begon op het toestel balk en moest hier proberen haar zenuwen onder controle te houden. Helaas lukte dit tijdens haar sprongenserie niet en hierbij moest ze een val incasseren. Donja herstelde zich goed en tur nde haar balkoefening keurig uit met een mooie radslag en een boogje achterover. Heel knap!
Op vloer turnde Donja een mooie oefening, waarna het de beurt was op sprong. Op sprong moest de keuze gemaakt worden tussen een hurksalto en een streksalto. Een streksalto levert een hoge moeilijkheidswaarde op, maar het moet wel strak uitgevoerd worden. Het lukte Donja om deze moeilijke sprong mooi uit te voeren, wat haar een mooi cijfer opleverde. Ook turnde ze een mooie overslag over de pegasus.
Als laatst was het de beurt op brug, dit was de grootste uitdaging voor Donja. Met een ingetapete hand (vanwege een blaar) wist Donja een keurige oefening te turnen, heel knap!
Het harde werk in de voorbereidingen en de mooie oefeningen leverden Donja een prachtige 10e plek op, heel knap gedaan Donja! Op 15 december zal ze haar tweede plaatsingswedstrijd turnen.

Reacties zijn gesloten.