S.O.S. valt volop in de prijzen!

Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor de turnsters uit de 5e en 6e divisie. Zij turnden namelijk hun 1e plaatsingswedstrijd in Beekbergen. S.O.S. Met maar liefst 21 turnsters was S.O.S sterk vertegenwoordigd. Niet eerder namen er zoveel turnsters van S.O.S. deel aan dezelfde wedstrijd. Jullie raden het al wel… dat was natuurlijk een hele gezellige boel. J Maar wat was het zweten geblazen… De kachel bleek goed te werken in Beekbergen. Phoe, wat was het heet! Koud hebben we het niet gehad, dus we hebben mooi met onze pakjes kunnen schitteren, want voor zo´n trainingspak was het dit keer toch wel erg warm.

De eerste wedstrijd startten de instappers D2:  Donja, Nomey, Pasha en Vera , instappers D3: Lieke, Lisa, Malou, Mila en Tamarah en de pupillen 1 D3: Floortje, Lindy en Tyeisha. Donja, Nomey, Pasha en Vera mochten beginnen op vloer. Donja mocht als allereerste, dit was best spannend omdat ze het soms lastig vindt om haar oefening te onthouden. Ze turnde een hele nette oefening en wist hem bijna helemaal zelf. Ook de andere meiden vonden het heel spannend, maar toen Nomey haar oefening klaar was, was voor haar de meeste spanning verdwenen. Alle meiden hebben een hele nette vloeroefening geturnd. Daarna was het de beurt op sprong. Donja en Pasha sprongen allebei heel erg goed. Pasha werd zelfs 3e op dit toestel. De tweede sprong ging bij Nomey en Vera iets minder goed, gelukkig vielen de scores heel erg mee. Brug ging voor alle meiden goed. Vera vindt brug nog best moeilijk, maar ze turnde een nette oefening waarbij alles lukte. Als laatste kwam het spannende toestel balk. Als eerst was de beurt aan Vera. Vera koos voor een extra moeilijke opsprong, maar helaas ging dat niet helemaal goed en ze moest een val incasseren. Ze turnde haar oefening daarna netjes uit. Donja en Pasha kozen voor extra moeilijkheid door allebei een handstand te turnen, waar ze ook allebei heel goed op de balk bleven. Helaas moest Donja daarna nog een val incasseren. Nomey liet zien dat je ook zonder extra moeilijkheid toe te voegen een hele goeie score kunt halen. En door heel netjes te werken wist zij maar liefst eerste te worden op dit toestel. Helaas kwam ze in het eindklassement 0,125 punten tekort voor een medaille, en eindigde op een mooie 4e plek.  Pasha eindigde op een mooie 9e plek, Donja werd 14e en Vera 18e. De dames hebben zich in een groot deelnemers veld van 24 meiden goed staande gehouden en kunnen terugkijken op een goede eerste wedstrijd.

prijsuitreiking 5e6e

Voor Lisa, Mila en Tamarah was het hun allereerste (officiële) wedstrijd, dus voor hen was het allemaal nog nieuw en dus best wel spannend. De wedstrijd begonnen deze meiden op sprong. Alle vijf wisten een goede sprong uit te voeren en dat werd beloond door de jury. Lisa werd zelfs 1e op dit onderdeel en dat terwijl ze over dit onderdeel best nog wel in zat. Lisa werd op de voet gevolgd door Lieke met een 2e plaats met maar 0,100 punten verschil met Lisa. Daarna op naar brug. Voor de meiden niet het aller moeilijkste onderdeel en dat zagen we terug in de scores. Malou turnde een keurige oefening en wist 1e te worden op dit onderdeel! Lieke, Tamarah en Mila wisten ook alle elementen zelfstandig en netjes uit te voeren en behaalden ook een goede score. Helaas lukte bij Lisa net de borstwaartsom niet zelf, waardoor ze een zetje van de trainster nodig had waardoor ze 1,3 punten aftrek kreeg. Balk vinden de vijf best lastig en daar is dan ook hard op getraind. Op balk wist Tamarah stabiel en netjes te turnen. Met maar 0,650 aftrek , wat heel weinig is, wist ze zich naar een 2e plek op balk te turnen. Een knappe prestatie! Alle vijf turnden de moeilijkste oefening die mogelijk is balk. Mila wist als enige ook alles uit die moeilijke oefening toegekend te krijgen. Knap gedaan! Bij de andere vier werd de zweefstand of de sprongserie helaas niet toegekend, dus lieten net wat punten liggen. Mila is pas dit seizoen begonnen met turnen en heeft de afgelopen maanden een mooie groei doorgemaakt. Ze turnde een stabiele wedstrijd met een 5e plek op sprong en balk. Ze liet net wat punten liggen op vloer door niet alle elementjes even gecontroleerd en netjes uit te voeren. Tamarah turnde de netste oefening op vloer en werd 1e op dit onderdeel. Met maar 0,050 punten minder, werd Lisa 2e op dit onderdeel. Dit geeft maar weer aan hoezeer de meiden aan elkaar gewaagd zijn en hoe dicht de punten bij elkaar lagen. Malou vergat een paar elementen op vloer en dat kwam haar heel duur te staan. Dat was jammer, omdat Malou op weg was naar een hele mooie eindscore. Malou werd uiteindelijk 10e, Mila 6e en Lisa 4e. Lieke en Tamarah mochten zelfs het podium betreden. En wat waren ze verrast en trots! Lieke werd 3e en Tamarah 2e.

Daarnaast was het ook de beurt aan Floortje, Lindy en Tyeisha. Zij begonnen hun wedstrijd sterk op brug. Alle drie turnden ze een goede oefening. Een fijn begin van de wedstrijd! Voor Floortje is dit haar beste toestel en turnde een moeilijkere oefening dan vele anderen in haar wedstrijd. Ze werd 3e op dit toestel. Lindy turnde een iets makkelijkere oefening, ,maar deed dit wel heel netjes en werd 4e. Tyeisha zat voorheen op dansen bij S.O.S. en heeft dit seizoen de overgestapt gemaakt naar het turnen. Ze zit pas sinds medio september in de wedstrijdgroep en heeft veel dingen moeten leren. En met resultaat! Ze wist op brug alle elementen zelfstandig en ook nog eens netjes uit te voeren en werd 7e. Op balk hebben ook deze drie meiden hard getraind en dat was te zien tijdens de wedstrijd. Alle drie turnden niet een relatief moeilijke oefening. Deze had nog moeilijker gekund door uitvoering van een handstand en koprol, maar dat was voor nu nog net even te hoog gegrepen. Voor de volgende wedstrijd wordt geprobeerd één van deze elementen toe te voegen. Door netjes te turnen wisten Floortje en Tyeisha maar wel mooi allebei een 4e plek te behalen op balk. En Lindy zelfs een 2e plaats en turnde de één na netste oefening van alle deelnemers uit deze categorie. Op vloer startte Floortje sterk. Ze turnde netjes en de elementen lukten allemaal! Helaas ging het aan het einde van de oefening mis en maakte Floortje haar halve draai net de verkeerde kant op. Dat was een dure fout. Ook Tyeisha ging de mist in en maakte een zelfde soort fout. Beide dames lieten zo punten liggen. Bij Lindy ging dat wel goed, maar zij liet punten liggen op de netheid. Op dit toestel valt voor de dames de volgende wedstrijd dus nog wat winst te behalen. Het laatste onderdeel was sprong. Lindy en Floortje lieten allebei twee mooie sprongen zien. Helaas mislukte de eerste sprong van Tyeisha. Wat ontzettend zuur, dat betekende dus 0 punten. De tweede sprong zette Tyeisha alles op alles om nog een mooie handstand platval te springen. En dat lukte! Door haar ongeldige sprong moest ze gemiddeld wel zo’n 6 punten laten liggen en dat zagen we terug in de einduitslag. Tyeisha werd uiteindelijk 18e. Geheel onverwachts werd Lindy 3e en mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Wat een verrassing! Floortje was heel dichtbij en werd knap 4e!

De tweede wedstrijd was het de beurt aan Hellen en Linnea (pupillen 1 D3) en Janine (jeugd 2 G) en Alicia, Annelot en Benice (junioren G). Na een seizoen geen wedstrijden te hebben kunnen turnen, was het voor Janine vandaag weer zover. Sinds lange tijd weer een wedstrijd! Helaas begon de wedstrijd voor Janine niet zo heel sterk. De fouettédraai ging niet zoals zou moeten en kon daardoor helaas ook niet toegekend worden voor de eis. Daarmee viel Janine ook nog eens waardoor ze nog een punt aftrek kreeg. Met de radslag stond Janine op de balk, maar helaas niet stabiel waardoor ze alsnog van de balk viel. Dat was wel even balen! Verder turnde Janine wel netjes en wist ze de schade zo beperkt mogelijk te houden. Janine wist de ietwat moeilijke start van de wedstrijd goed van haar af te zetten en turnde sterk verder. Janine heeft echte springbenen en dat komt goed van pas op sprong, maar is ook zeker van belang op vloer. Janine heeft op vloer hard getraind op moeilijkere elementen en verbindingen. En dat zagen we terug! Helaas heeft ze niet alles kunnen turnen wegens de wat minder verende vloer dan verwacht, maar dan nog…. Ze turnde nog heel sterk; een genot om naar te kijken! Wat kan die dame springen! En dat zagen we ook terug bij sprong. Twee keurige sprongen. Op beide toestellen werd Janine 2e. Het laatste toestel was voor haar de brug. Helaas is één eis niet toegekend, waardoor ze een halve punt heeft laten liggen. Verder turnde Janine wel heel netjes en turnde ze naar een 6e plaats in het eindklassement.

Alicia, Annelot en Benice begonnen hun wedstrijd op vloer. Voor de meiden die altijd op een tumblingbaan trainen, was een verende vloer wel even wennen. Deze veert toch wat minder waardoor de elementen die ze wilden laten zien niet helemaal goed uit te voeren waren. Annelot en Benice hebben hun een oefening zodoende een beetje aangepast, zodat ze toch een goede oefening konden laten zien.  Annelot had tijdens het intunen nog wat moeite met de salto voorover, maar tijdens de wedstrijd wist ze deze keurig uit te voeren. Super! Annelot wist netjes te turnen en behaalde daarmee een 3e plaats op vloer. Alicia kreeg niet alle eisen toegekend, waardoor ze een halve punt misliep. Daar valt dus nog aan te werken. Benice turnde verder een prima oefening. Hier en daar kan het nog wat netter, dus daar kan voor de volgende wedstrijd aan gewerkt worden. Op sprong is besloten om toch allemaal voor een sprong met trampoline te gaan. Annelot en Alicia zijn in de trainingen in staat om met plank een handstandoverslag over pegasus te springen, maar om deze sprong dan ook altijd even netjes uit te voeren blijft nog een probleempje. Daarom is er deze wedstrijd gekozen om voor een nette uitvoering te gaan met trampoline, omdat ze anders waarschijnlijk toch wel redelijk wat punten zouden laten liggen. Alicia kostte het ondanks dat ze met trampoline sprong toch behoorlijk wat moeite om een dergelijk goede sprong uit te voeren en behaalde een lagere score dan gehoopt. Annelot en Benice wisten een prima sprong te laten zien. Voor de volgende wedstrijd wordt er hard getraind om een sprong met een hogere moeilijkheidswaarde te turnen of toch een nette handstandoverslag te springen met plank. Op brug liet Annelot helaas wat punten liggen. Bij de buikdraai ging het mis. Dit element behoort tot de basis van de meiden en is op dit niveau voor niemand een probleem. Helaas ging het bij Annelot toch mis. Ze miste vaart en kwam niet rond. Ze probeerde zichzelf nog rond de ligger te trekken, maar had toch een duwtje van de trainster nodig. Dat was jammer. Daarna viel ze ook nog van brug, omdat het ophurken niet lukte. De opzwaai horizontaal is een moeilijk element om toegekend te krijgen. Het is ook één van de 5 eisen die de meiden in hun oefening moeten laten zien. Helaas lukte het geen van de drie om deze toegekend te krijgen, waardoor ze allemaal wat punten lieten liggen. Ook voor Alicia ging brug niet optimaal. Voor Alicia is brug altijd al een moeilijk toestel geweest. Nu ze ouder worden wordt er steeds meer van ze verwacht en wordt het steeds moeilijker om aan al die eisen te voldoen. Alicia wist er voor te zorgen dat ze net voldoende elementen turnde en zo geen grote aftrek kreeg, dus dat was een hele opluchting! Voor Annelot en Alicia valt er voor de volgende wedstrijd nog wat punten te behalen. Benice wist wel een goede uitvoering op brug te laten zien. Geen vallen of hulp en alle elementen lukten en wist daarmee 3e te worden op brug. Het laatste onderdeel was de balk. Voor geen van de drie een favoriet toestel, maar alle drie wisten een prima balkoefening te laten zien. Een oefening waarin alle elementen en eisen zijn toegekend, dus dat is heel mooi. Alicia wist heel erg netjes te turnen op dit zenuwentoestel en behaalde zelfs een 2e plaats op dit onderdeel. Knap gedaan! Ook Annelot en Benice turnden een stabiele oefening. Annelot behaalde een 3e plaats en Benice een 4e plaats op dit onderdeel. Dan de prijsuitreiking… Benice wist een derde plaats te behalen en mocht op het podium plaatsnemen. Dat was een hele verrassing! Annelot werd uiteindelijk 6e en Alicia 7e.

Deze wedstrijd was het ook de beurt aan Hellen en Linnea. Zij begonnen hun wedstrijd op vloer. Hellen turnde een oefening met uitgangswaarde van 0,60 punten hoger dan Linnea. Hellen turnde een hele nette oefening en behaalde één van de hoogste scores op netheid. Ze werd uiteindelijk 5e op vloer. Ook Linnea turnde een prima oefening. Alle elementen zijn goed gegaan, maar ze liet op de netheid wat punten liggen. Hier valt dus nog winst te behalen. Beide meiden zullen gaan trainen op moeilijkere elementen om zo de volgende wedstrijd een moeilijkere oefening te kunnen turnen zo nog meer punten te kunnen binnenslepen. Hellen en Linnea wisten beiden twee goede sprongen te laten zien. Hellen werd zelfs 4e op dit onderdeel. Linnea sprong ook erg goed en werd 9e. Daarna was de brug aan de beurt. Linnea zag best wel op tegen dit onderdeel, maar het ging super! Alle elementen zijn zelfstandig gelukt en ze heeft geen vallen gemaakt, dus Linnea mag heel trots zijn. Helaas ging het bij Hellen wat minder en dat was jammer, want Hellen kan op brug altijd goed turnen. De borstwaartsom wilde dit keer niet zelf lukken, waardoor de trainster moest helpen. Ook bij het landen na de drie zwaaien ging niet helemaal lekker. Hellen kon de landing niet goed opvangen, waardoor ze door haar benen zakte en viel. Zonde, dat kostte haar een punt. Op balk had Hellen meer succes.  De meiden moeten een ingewikkelde oefening turnden qua choreografie, dus dat was hard trainen om alle juiste dansbewegingen en pasjes op de balk te maken. Ondanks dat Hellen twee keer van de balk viel, werd ze toch nog 6e op dit onderdeel. Knap gedaan! Op dit onderdeel had Linnea wat pech. Linnea vindt dit ook een erg moeilijk onderdeel. Nadat ze een paar keer voortijdig de balk had moeten verlaten, kwam ze niet meer lekker in haar oefening waardoor ze erg onstabiel en met veel wiebelen haar balkoefening verder turnde. Dat heeft haar veel punten gekost. Een stukje wedstrijdspanning heeft hier zeker een rol in gespeeld, want de laatste training ging het erg goed! Hellen werd uiteindelijk 6e en Linnea 12e .

P1060820

De derde wedstrijd was het de beurt aan Nina (pupil 1 D2) en Inge en Jiska (jeugd 2 H). Nina begon haar wedstrijd op balk. Altijd een spannend toestel, helemaal om mee te beginnen. Nina moet een handstand en koprol turnen, wat ze tijdens de training niet zo goed durfde. Op de wedstrijd heeft ze heel stoer beide elementen alleen gedaan. Na een hele nette oefening moest ze aan het eind met de koprol helaas een val incasseren. Hierna kwam vloer, een toestel dat Nina goed kan en waar ze een hoge moeilijkheid heeft geturnd. Ze wist zichzelf op dit toestel na een mooie 4e plek te turnen. Op sprong heeft Nina twee keer een mooie handstandplatval laten zien. Als laatste toestel kwam brug, het moeilijkste toestel voor Nina. Ze wist hier een nette oefening te turnen en alle elementen zijn gelukt, ook de borstwaartsom die training nog niet altijd lukt. Nina mag terugkijken op een goeie eerste wedstrijd, waar ze uiteindelijk de 15e plek behaalde.

Inge en Jiska begonnen hun wedstrijd op sprong. Jiska heeft altijd al moeite gehad met sprong. Vorig seizoen kon ze nog gaan voor een makkelijkere variant, waardoor het meekomen in het eindklassement nog te doen was. Dit seizoen werd dat wel een uitdaging. De makkelijkste sprong die de meiden kunnen maken is met trampoline een overslag springen over de pegasus. Aangezien vorig jaar Jiska de overslag nog niet kon, was het bij de start van dit seizoen meteen hard trainen geblazen om dit onder de knie te krijgen. Tijdens de training is het haar eigenlijk nog niet gelukt om zelfstandig over de pegasus te komen. De wedstrijd was daarom ook wel extra spannend of het zou lukken. Tijdens het inturnen kwam Jiska al aardig ver, maar helemaal vol vertrouwen ging ze wedstrijd niet in. Verbaasd waren we daarom ook allemaal toen het Jiska lukte de 1e sprong helemaal zelfstandig over de pegasus te komen en ook nog eens goed te landen. Een knappe prestatie van Jiska, want het was wel heel spannend! Zij mag zeker trots zijn, want wat moest ze van ver komen. Dat harde trainen heeft dus zeker resultaat gehad. De tweede sprong lukte dat helaas niet meer, waardoor ze de handstand moest afrollen om te voorkomen dat ze met haar rug op de pegasus viel. Een ongeldige sprong. Helaas! Inge turnde daarentegen wel twee goede sprongen. Inge sprong zelfs met plank over de pegasus en werd 3e op dit onderdeel. Op brug zijn beide meiden sterk. Inge werd zelfs 2e op dit onderdeel. Jiska kan ook een goede brugoefening turnen, maar helaas lukte haar ¾ reus dit keer niet zelfstandig waardoor ze hulp nodig had. Op balk ging het bij Jiska helaas niet helemaal goed. Na haar koprol viel ze van de balk waarbij ze hard met haar knie tegen de balk was gekomen en haar knieën waren geschaafd. Dat deed wel even goed zeer. Bikkel dat Jiska is verbeet ze de pijn en ging ze nog goed verder. Bij Inge ging het ook erg goed. Ze turnde een stabiele oefening en werd zelfs 1e op dit onderdeel. Inge zat sterk in de wedstrijd. Het laatste onderdeel was vloer. Voor Inge een eitje, dus dat moest helemaal goed komen. Maar niets bleek minder waar. Inge was even helemaal de draad kwijt en wist haar oefening niet meer. En ja… de muziek gaat wel verder dus tijd om lang stil te staan heb je niet. Gelukkig pakte Inge het al snel weer op en wist ze meeste elementen nog uit te voeren. Helaas heeft ze haar twee sprongen niet meer gedaan en mistte ze daarmee een eis, maar dus ook twee elementen. Kostte Inge dat nu haar podiumplek? Dat zou toch echt heel zonde zijn! Na hard gerekend te hebben bleek het allemaal nog wel mee te vallen. Inge had gelukkig nog genoeg elementen geturnd waardoor ze geen grote aftrek kreeg. Doordat ze de oefening ook nog netjes had geturnd, kwam ze met een 8e plek nog goed weg. Op vloer liet Jiska een mooie vloeroefening zien op muziek. Ze wist aan alle eisen te voldoen, alle elementen toegekend te krijgen en verbindingen te turnen. Ze wist zo een hoge D-score te behalen. Qua netheid valt nog wat te verbeteren, maar met een keurige 7e plaats op dit onderdeel mag Jiska zeker trots zijn. Jiska werd uiteindelijk 9e. Inge mocht, ondanks haar ietwat mindere vloeroefening, toch nog het podium betreden en werd zelfs eerste! S.O.S. kan terug kijken of een hele succesvolle dag. Op 25 maart zal deze groep meiden voor de tweede keer in actie komen in Elburg.

Reacties zijn gesloten.