Recreatiegym groep 3 t/m 5

Wanneer: dinsdag van 16.00 – 17.00
Waar: de Talter, zaal 1
Onder leiding van: Ilse Schuld en Hellen Wolfsen
Assistenten: Joëlle en Lindy

Wie zijn wij en wat doen we?
Recreatie groep 3-5 is gym voor kinderen uit groep 3. 4 en 5. Tijdens de lessen wordt er afwisselend op verschillende toestellen gegymd. Zo zwaaien we in de touwen, springen we op de trampoline, rollen we op de lange mat en lopen we over de balk. Maar laten we niet de familieschommel vergeten, het klimmen in het wandrek of het zwaaien aan de brug.  We zijn in de lessen voornamelijk bezig met de beginselen van het turnen. Zo oefenen we bijvoorbeeld de koprol, handstand, radslag, verschillende sprongetjes op de balk en de borstwaartsom. En dat is zeker niet altijd makkelijk. Maar elke keer komen wij een stukje verder.

Naast het gymmen op de verschillende toestellen is er ook ruimte voor sport en spel. Zo starten en eindigen we de les vaak met een spel. Dit kunnen allerlei tikspelletjes zijn; zoals wc-tikkertje, kreeftentikkertje en diamanten roof. Met het blokkenspel zijn wij ook altijd erg fanatiek waarbij we moeten proberen om de blokken van het andere team om te rollen.  We hebben af en toe ook speciale lessen. Zoals een speeltuin les. Dan gaan we niet in groepjes aan het werk, maar mag je (net zoals in de speeltuin) zelf weten op welk toestel je bezig gaat of wat je wil oefenen. Of verstoppertje in het donker. Zeker één van onze favorieten! De hele zaal is volgebouwd met allerlei verstopplekjes. Wanneer iedereen is verstopt kan de zoeker in het donker op zoek gaan om iedereen te vinden. Spannend! Of wat dacht je van een jungle les. Met touwen als lianen, een touwbrug en overal dingen waar op en in geklommen en geklauterd kan worden.

Houd je van spel, van turnen of gewoon lekker zwaaien, klimmen en klauteren? In deze groep is er voor ieder wat wils! Lijkt het je ook leuk? Kom dan gerust eens langs om mee te doen op dinsdag van 16:00 – 17:00 uur in de Talter!

 

Reacties zijn gesloten.