Maud en Janine turnen de regiofinale

Op zaterdag 13 april was de regiofinale voor de turnsters uit de D1 en 4e divisie in Beekbergen. Maud (instap D1) en Janine (junior E) hebben zich via de plaatsingswedstrijden geplaatst voor deze wedstrijd, een mooie prestatie op zichzelf.
Maud mocht haar wedstrijd openen op het toestel vloer. In de trainingen heeft ze hard getraind om haar vloeroefening netter te kunnen uitvoeren en dit liet ze zien aan de jury. Ook verbaasde ze haar trainsters door een mooie wijde loopsprong te turnen. Een goede start van de wedstrijd voor Maud. Ze vervolgde haar wedstrijd op het toestel sprong. Voor Maud is dit haar moeilijkste toestel. Ze sprong voor haar doen twee goede wedstrijdsprongen. Maud kon zich op gaan maken voor het toestel brug. Waar ze in de training voor de wedstrijd het nog even spannend maakte door tijdens het zwaaien de stok eerder te verlaten, liet ze vandaag een nette brugoefening zien. Maud sloot haar regiofinale af op het toestel balk. Ze had één doel en dat was om met de koprol op de balk te blijven staan, dit lukte! Met een nette en stabiele oefening turnde Maud zich op dit toestel naar de 2e plaats. In het eindklassement eindige ze op een knappe 6e plaats, daarmee heeft Maud zich geplaatst voor de districtsfinale op 11 mei in Hengelo.

In de tweede wedstrijdronde kwam Janine in actie. Na de training voor de wedstrijd kreeg Janine last van haar achillespees. Vol goede moed begon Janine haar wedstrijd op sprong waar ze een half in half uit sprong. Na een stabiele uitvoering vervolgde Janine haar wedstrijd op brug. Janine turnde een mooie brugoefening waar ze voor het eerst dit seizoen haar kip driekwart reus door turnde. Dit leverde haar een 10e plek op dit toestel op. Hierna volgde het toestel balk, hier turnde Janine een nieuwe opsprong, de Ruikes. Janine had tijdens haar balkoefening problemen met de gymnastische serie en raakte uit balans bij de pirouette. Ze sloot haar balkoefening af met een mooie radslag salto. Het laatste toestel voor Janine was vloer. In verband met de pijn die ze in haar achillespees voelde, heeft ze haar eerste acrobatische serie aangepast. Janine turnde een nette vloeroefening, maar moest door de pijn helaas een val incasseren bij haar salto. Ze eindigde op een 18e plek. Janine promoveerde dit seizoen vanuit de 5e divisie naar de 4e divisie. Ze heeft laten zien dat ze hier thuishoort en kan terugkijken op een mooi seizoen.

Janine en Maud

Reacties zijn gesloten.