Jong Talent zet eerste stappen in turnwereld

Voortrekken.. nastrekken.. mooie benen en tenen. Voor de jongste turnsters van S.O.S. uit de Jong Talentgroep een makkie! Afgelopen zaterdag mochten zij voor het eerst een oefentoernooitje turnen.

In de Veluvine in Nunspeet werden tijdens het VTT de eerste stappen gezet om te wennen aan een turnwedstrijd. De vier jongste turnsters uit 2010 van S.O.S. hadden er zin in. Zij turnen in de categorie D3. Maud van der Woude won de wedstrijd door een prachtige balk en vloer oefening. Fieve Jonker werd 3e door oa een prachtige handstand platval op het onderdeel sprong. Goed voor een eerste plek. Elske ten Cate stond net naast het podium op plaats vier. Even tranen voor haar maar wat heeft ze het goed gedaan! Iris de Jong is de jongeling, nog maar net 6 en ze was dan ook best zenuwachtig. Maar voor haar ook een mooie klassering boven in klassement met plaats 5.

Een jaartje ouder verschenen de turnsters uit 2009 in de categorie D2. Nova van Boven pakte hier door een stabiele meerkamp een verdiende 3e plek. Shireen Honarwer werd keurig 6e met een plaatje van een vloeroefening. Lindsey Dekker maakte het even spannend tijdens het inturnen op sprong maar wist toch 2 mooie handstandplatvallen te springen. Een 9e plaats voor haar. Livia Schoonhoven turnt sinds de zomer bij de jongtalenten van S.O.S. nu gooide brug nog roet in het eten voor een hoge eindnotering (10e) maar ze gaat hard oefenen voor het volgende oefentoernooitje op 22 april. Opnieuw in de Veluvine in Nunspeet.

 
 

Reacties zijn gesloten.