Jong Talent turnt thuiswedstrijd


Zaterdag 23 maart turnden onze Jongtalent turnstertjes een oefenwedstrijdje in eigen huis.Tegen leeftijdgenootjes uit Oosterwolde en Elburg lieten de dametjes zien hard getraind te hebben afgelopen weken. 
In de categorie pré instap D3 turnen vijf meisjes mee. Yanouk Heitink was vandaag op dreef. Met een superstrakke balk oefening turnde ze naar het goud in deze categorie. Fleur Spijkerboer had op het toestel balk juist ontzettend veel haast maar de turnoefening werd wel goed uitgevoerd. Met daarbij een brugoefening goed voor een 1e plaats, kwam ze allround op een verdiende 2e plaats. Het podium werd voor S.O.S compleet gemaakt door Lieke van de Werfhorst. De vorige wedstrijd had ze al op het podium gestaan en dat gaf vandaag toch wat extra kriebels. Ze turnde niet zo stabiel als dat we van haar gewend zijn maar de foutjes kon ze nog wat recht trekken door een goede vloeroefening te turnen. Brons voor de net 8 jarige!Melissa Stouwdam heeft een nieuwe wedstrijdsprong in haar programma. Deze zorgt voor een hogere score als deze juist wordt uitgevoerd. Helaas kwam Melissa met haar aanloop naar het toestel niet goed uit op de plankoline. Omdat het een oefenwedstrijd was besloot de jury coulant te zijn met de turnster en haar de wedstrijdsprongen toch nog goed uit te laten voeren met een aftrek in haar eindcijfer. Door verder goed te turnen en knap door te zetten eindigde Melissa vandaag op plaats 4.Tess van Boven heeft hard gewerkt aan het onthouden van de oefenstof. Waar ze een aantal weken geleden nog hulp nodig had van de trainsters, liet ze vandaag zien alle oefeningen in de juiste volgorde te turnen. Op het onderdeel sprong lukte het haar zelfs zichzelf te verbeteren ten opzichte van de trainingen. Superknap! Vandaag eindigde Tess op een 8e plaats.
In de categorie pré instap D1 turnen Naomi van Olst en Senna Hartholt. Senna is een hele constante turnster. Op het wedstrijdmoment kan ze zichzelf goed oppeppen om net dat beetje extra te laten zien. Een fijne eigenschap! Na een goede wedstrijd was vandaag het zilver voor haar. Naomi is juist meer een turnster die het lastiger vindt op een wedstrijdmoment te pieken. Waar ze in de trainingen foutloze dynamische oefeningen neer kan zetten lukt dat op een wedstrijd nog niet altijd. Startend op het onderdeel vloer moesten de zenuwen er nog even uit. Daarna volgde drie prima oefeningen op de andere toestellen. Tijdens de prijsuitreiking mocht Naomi dan ook op het hoogste schavotje plaatsnemen. Vandaag was het goud voor haar!
Gefeliciteerd meiden, wij zijn trots op jullie!

Reacties zijn gesloten.