Informatie wedstrijdturnen

Deze informatie is voor alle (nieuwe) turnsters (en haar ouders/verzorgers). Wij willen wat informatie over de Jong Talentgroep en selectie geven. Lees deze informatie goed door. Mocht je/u het met de voorwaarden niet eens zijn, dan is er helaas geen plaats voor jou in één van deze groepen. We hopen dat je dan met veel plezier naar een recreatiegroep gaat, waar naast het turnen, spel en gezellig samenzijn voorop staan.

In de recreatiegroepen wordt regelmatig gekeken of er turntalenten aanwezig zijn en zij worden dan gevraagd om in één van onze speciale turngroepen te komen proefdraaien. Aanleg, lenigheid, kracht, motivatie en plezier spelen een belangrijke rol bij deze beslissing.

Jong Talent-groep en de turnselectie
Jong Talent-groep
De kinderen tot groep 4 worden opgenomen in de Jong Talent-groep, waar ze voorbereid  worden voor de turnselectie. Ze trainen één keer 2 of 2,5 uur per week. Daarnaast kunnen de turnsters uit de Jong Talentgroep ervoor kiezen om iedere week een extra training te komen turnen.  

Turnselectie
De turnsters kunnen onder verschillende niveaus uitkomen. De trainster zal samen met de turnster en ouders/verzorgers overleggen welk niveau het beste bij een meisje past. Vanuit dit overleg wordt gekozen wat het beste bij een turnster past.
De selectie bestaat momenteel uit de 3e, 4e, 5e en 6e divisie en traint tussen de 2,5 en 7 uur per week.

Proefperiode
Je mag 3 weken op proef meedraaien in één van de groepen. De trainster beslist daarna of en in welke groep je thuishoort. Het kan dus zijn, dat je niet voldoende talent hebt voor het wedstrijdturnen. Dan zal je helaas terug moeten naar een recreatiegroep. Zodra je definitief in de Jong Talentgroep of turnselectie komt, moet je een mutatieformulier voor de ledenadministratie invullen. Deze krijg je van de trainster. Dan gaat er een ander contributietarief in werking (zie contributie en andere incasso’s).

De trainingen
De turnsters zijn in principe vrij om te kiezen welke kleding zij willen dragen tijdens een training. Wel is een turnpakje het meest praktisch en veilig. De (lange) haren graag in een staart (of anderszins).
Er wordt verwacht dat alle turnsters voor aanvang van de training, omgekleed in de zaal staan. De trainster geeft aan hoe laat de turnsters aanwezig moeten zijn. We hebben tijdens de training even pauze. Natuurlijk mogen de turnsters dan even wat eten en drinken.
Wanneer een turnster verhinderd is voor een training, wordt dit doorgegeven aan de trainster met opgaaf van reden. Dit kan door de trainster te mailen, bellen, appen of sms’en.  
Af en toe gaan we trainen in een turnhal, voornamelijk omdat we in De Talter geen turnvloer hebben. Voor deze trainingen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Verdere informatie hierover wordt via de mail gegeven.

Wedstrijden
Alle kinderen in de Jong Talent-groep en turnselectie doen mee aan wedstrijden. Dit is verplicht.
Van de trainster ontvangt u tijdig informatie over hoe laat en waar de turnster aanwezig moet zijn.

  • Er vinden twee of drie voorrondes (plaatsingswedstrijden) plaats waarbij de turnster zich kan kwalificeren voor een (regio- of districts)finale. Dit is per divisie verschillend.
  • Tijdens de wedstrijden dragen de turnsters het wedstrijdpakje van de vereniging. Eens per jaar wordt hier kleedgeld voor geïnd. Het pakje blijft 4 jaar van de vereniging. Het zou fijn zijn als hier zorgvuldig mee om wordt gegaan. Het pakje moet aan het eind van de wedstrijd, binnenstebuiten, weer meegeven worden aan de trainster.

Bij aanschaf van nieuwe turnpakjes, worden de ‘oude’ pakjes aangeboden voor een gereduceerd tarief. Er zal gekeken worden hoe lang de turnster al lid is van één van de groepen en hoeveel kleedgeld er al betaald is. U ontvangt hier t.z.t. meer informatie over.

Contributie en andere incasso’s
Meer trainen betekent ook meer contributie. Daarnaast zal er ieder jaar in juli een incasso zijn voor de kosten van de wedstrijden waaraan is deelgenomen het afgelopen seizoen (+ evt. wedstrijdpaspoort) en in september voor het turnpakje.
Voor vragen en/of inlichten over de contributie en de incasso’s, kunt u contact opnemen met de penningmeester: Gerry Vosselman, telnr.: 0525-631788 of mailen naar ledenadministratie@sosoldebroek.nl

Vragen en/of opmerkingen
Bij vragen of opmerkingen graag contact opnemen met de trainster. Ook wanneer u/jij twijfelt of iets wilt overleggen, staat zij open om met u/jij van gedachten te wisselen.
De leiding ziet en hoort helaas ook niet alles. Wanneer er dus ‘problemen’ zijn dan vernemen zij dit graag. Zoals uit bovenstaande blijkt wordt er veel waarde gehecht aan open communicatie, wij hopen dat u/jij daar ook in meedenkt.
Als laatste hopen we dat de turnsters leuke trainingen en wedstrijden hebben, want plezier staat voorop!

Contactgegevens 
Tessa Leusink  
Leiding 5e en 6e divisie
tessa_leusink@hotmail.com

Jacobien van Hattem
Leiding 3e, 4e en 5e divisie
jacobien95@hotmail.com

Chantal Mulder
Leiding 3e en 4e divisie – Leiding 5e en 6e divisie bovenbouw
chantal.mulder@planet.nl

Rolinda Fijn-Dokter
Leiding Jong Talent            
rolindadokter@hotmail.com

U kunt ook mailen naar turnselectie@sosoldebroek.nl

Reacties zijn gesloten.