Finale voor de 5e divisie turnsters!

Afgelopen zaterdag werd de regiofinale voor de meiden in de 5e divisie geturnd in Lelystad.
Namens S.O.S turnden Pasha Have en Nomey Bakker in de eerste wedstrijd en Janine Bonestro in de tweede wedstrijd.
Door haar gezondheid heeft Pasha de laatste weken voor de wedstrijden bijna niet getraind, waardoor deze wedstrijd een moeilijke opgave zou worden. Pasha mocht als allereerste van die dag haar vloeroefening laten zien. Ze begon met een keurig oefening, maar vergat helaas twee belangrijke onderdelen, een dure fout die veel punten heeft gekost. Daarna was Nomey aan de beurt, zij turnde een keurige oefening en liet zien dat ze erg strak kan werken. Na een ronde rust was het de beurt op sprong. Nomey mocht hier beginnen, en hoewel sprong voor haar vaak een lastig toestel is liet ze zaterdag twee prachtige sprongen zien. Ook Pasha liet twee prachtige sprongen zien.
Op brug lieten beide dames een nette oefening zien. Als laatst was het de beurt op het spannende toestel balk. Vooral Pasha had veel last van de zenuwen, en verliet twee keer vroegtijdig de balk. Nomey liet een keurig oefening zien zonder grote fouten, voor haar een mooie afsluiting van deze wedstrijd. Nomey wist in het eindklassement een mooie 23e plek te behalen, Pasha behaalde de 36e plek.

Janine begon haar wedstijd op vloer. Dit keer mocht ze haar oefening op een vierkante vloer laten zien. Dat is altijd even kijken hoe dat uitpakt aangezien we altijd op een airtrack trainen en de vering daarop heel anders is. De vering van de vloer viel wat tegen, dus er is besloten om de oefening wat aan te passen om te kunnen gaan voor een zo goed mogelijke uitvoering. Janine turnde een goede oefening. Hier en daar wat kleine schoonheidsfoutjes in de uitvoering, maar haar oefening leverde een prima score op. Een fijn begin van de wedstrijd! Na een ronde rust was sprong aan de beurt. Janine ging voor 2 handstandoverslagen over de pegasus met plank. Tijdens het inturnen liet Janine al goed uitgevoerde sprongen zien, dus dat beloofde veel goeds. Janine liet aan de jury twee keurige handstandoverslagen zien en dit leverde haar een 4e plaats op. Na sprong kwam brug. Zo´n anderhalve week voor de wedstrijd liep Janine in de training aan beide handen een flinke blaar op. Net iets te lang doorgetraind op brug… De blaren waren voor de wedstrijd gelukkig net dicht, maar het was nog wel heel gevoelig. Janine wilde het risico niet lopen dat de blaren tijdens het inturnen weer open zouden gaan, want dat zou betekenen dat het dan wel heel lastig zou worden om nog een goede oefening te kunnen laten zien. En in een finale moet je dat risico niet lopen, dus er is besloten om niet teveel in te turnen om zo de handen te sparen. Het inturnen ging goed en de blaren zaten gelukkig nog dicht. Tijdens de wedstrijd ging het allemaal volgens plan. Aan alle eisen voldaan, alle elementen geteld en verbindingen gemaakt. Janine heeft haar hele oefening kunnen laten zien en dat ging allemaal nog heel netjes ook! Ze werd ook op dit onderdeel 4e. Het laatste onderdeel was de balk. Tijdens het inturnen ging het al super! Janine was heel stabiel en alle elementen lukten goed. Geen vallen, geen wiebels, dus dan ga je al met een stuk meer zelfvertrouwen straks je wedstrijdoefening laten zien. En die wedstrijdoefening ging ook goed! Janine is de hele oefening op de balk gebleven. En dat is altijd fijn, want een val is de grootste aftrek die kunt krijgen. Helaas wel een balansverstoring tussen de twee sprongen, waardoor de eis van de verbinding niet telde en ze een halve punt misliep. Maar verder keurig en stabiel geturnd. En dan de prijsuitreiking… Dat was nog wel heel spannend, want Janine had een super wedstrijd geturnd. Bij de prijsuitreiking bleek Janine 4e te zijn geworden. Een super resultaat waar Janine ook heel blij en tevreden mee was.

Reacties zijn gesloten.