Donja turnt haar 2e plaatsingswedstrijd

Afgelopen zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor Donja in Beekbergen. Donja turnt in de categorie pupil 2 N3.

Donja begon haar wedstrijd op het toestel vloer. Ze liet in haar vloeroefening een knappe arabier flick flack salto zien. Een leuk feitje is dat Donja deze in de training voor de wedstrijd heeft geleerd. Erg knap dus!

Na vloer ging Donja naar het toestel sprong. Waar ze bij haar eerste plaatsingswedstrijd een keurige streksalto liet zien, lukte dat deze wedstrijd haar helaas niet. Ze herpakte zich bij haar tweede wedstrijdsprong en sprong een mooie overslag over de pegasus.

Op het toestel brug mist Donja nog wat moeilijkheid. Hier gaan we hard op trainen voor de volgende plaatsingswedstrijd.

Donja sloot haar wedstrijd af op het toestel balk. Ze begon haar balkoefening met een nieuwe opsprong en liet onder andere een mooie radslag en boogje zien aan de jury. Een keurige balkoefening. Helaas moest Donja bij haar halve pirouette een val incasseren. Ze turnde haar oefening uit met een nieuwe afsprong (radslag salto achterover). Ondanks de val werd Donja knap 8e op dit toestel en mede door de nieuwe elementen turnde ze vandaag de hoogste moeilijkheidswaarde op dit toestel in haar categorie.

Donja turnde zich naar een keurige 13e plek van de 23 turnsters.

Op 26 januari 2019 zal Donja haar laatste plaatsingswedstrijd turnen. Tot die tijd gaan we hard trainen op het verbeteren van haar oefeningen en op nieuwe elementen voor in haar oefeningen.

Reacties zijn gesloten.