De 3e plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit de 4e divisie en D1

Zaterdag 19 maart hadden de turnsters uit de 4e divisie en D1 hun derde en laatste plaatsingswedstrijd van dit seizoen. Lieke kon vanwege een blessure helaas niet meedoen.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Maud (instap D1) en Janine (Junior E). Beide dames begonnen op brug en wisten hier een keurige oefening neer te zetten. Maud wist zelfs de 3e plek op dit toestel te behalen. Daarna was het de beurt op balk. De oefening die Janine gepland heeft is een moeilijke oefening. Het lukte Janine om de oefening volgens plan uit te voeren, dit leverde haar de hoogste D-score op dit toestel op. Ook Maud wist een keurige balkoefening turnen, helaas moest ze een val incasseren bij de koprol. Op vloer turnden beide dames een mooie oefening. Daarna was het alweer de beurt voor het laatste toestel: sprong. Voor Maud een lastig toestel, maar ze wist twee prima sprongen te turnen. Janine sloot haar wedstrijd af met een mooie half in – half uit.

Bij de prijsuitreiking werd Janine verrast met een verdiende bronzen medaille. Janine promoveerde dit seizoen vanuit de 5e divisie, heel knap om dan in een deelnemersveld van 26 turnsters al zo’n prestatie te leveren! Maud wist een mooie 7e plek te behalen. Mede dankzij de mooie resultaten van deze wedstrijd wisten beide dames zich te plaatsen voor de regiofinale.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Janice. Zij mocht haar wedstrijd beginnen op balk en wist hier een mooie, stabiele oefening te turnen. Daarna was het de beurt op vloer, en ook hier turnde Janice een hele strakke oefening. Op sprong turnde Janice eerst een mooie salto. Daarna moest er een overslag over de kast gesprongen worden. Janice vond dit de laatste training best spannend, en het lukte haar niet elke keer om een overslag te turnen. Ook nu lukte het helaas niet, best een teleurstelling voor Janice. Ze wist zich heel knap te herpakken en turnde een mooie brugoefening. Helaas zit doorstroming naar de regiofinale er voor Janice niet meer in. Ook voor Lieke waren de eerste twee plaatsingswedstrijden niet genoeg om zich te plaatsen voor de regiofinale. Beide dames gaan nu aan de slag met nieuwe elementen.

Reacties zijn gesloten.