Anne gehuldigd voor prestaties én wint de Rabo Jong Talent Award

Vrijdagavond 29 januari 2016 vond de jaarlijkse sportverkiezingsavond plaats van de gemeente Oldebroek. Tijdens deze avond werden vele sporters vanwege hun sportprestaties in 2015 in het zonnetje gezet. De avond bestond uit twee delen. Het eerste deel van de avond vond de sportverkiezing van de jeugdcategorie plaats en later op de avond de sportverkiezing van de seniorencategorie. Bij de jeugd werden jeugdige talenten gehuldigd die een bijzondere prestatie hebben neergezet. Er waren bij de jeugdcategorie verschillende categorieën: individuele jonge talenten, ploegen kampioenen en bijzondere prestaties. Daarnaast werd later op de avond bij de seniorencategorie, de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2015 bekend gemaakt.

Anne Wolfsen uit de wedstrijdgroep was hiervoor genomineerd in de jeugdcategorie ‘bijzondere prestaties’ en werd tijdens deze avond gehuldigd voor haar bijzondere prestaties afgelopen seizoen. Ze werd maar liefst drie keer 1e, wat een erg knappe en uitzonderlijke prestatie is. Door deze goede resultaten wist ze dit seizoen te promoveren met maar liefst twee niveaus.

Het was voor Anne allemaal een enorme verrassing. Wekenlang heeft iedereen in haar omgeving het geheim gehouden om zo Anne compleet te kunnen verrassen tijdens deze avond. En dat is goed gelukt!!! Haar moeder had haar met een smoes meegekregen naar het clubgebouw van V.S.C.O in Oosterwolde waar dit keer de sportverkiezingsavond werd gehouden. Haar moeder zou hier een vriendin ophalen. Anne vond het allemaal wel een beetje vreemd, maar ging gewoon mee. Na haar de vriendin te hebben opgehaald, zouden ze weer verderop gaan.

Bij binnenkomst in het clubgebouw…. nog geen vriendin, maar wel een overvolle zaal en ’toevallig’ daar ook nog supporters van S.O.S. Oldebroek. Bestuursleden, trainster, assistent en nog een turnmaatje. Dat is toevallig! Wat Anne natuurlijk niet wist is dat deze supporters er speciaal voor haar waren. Omdat ze toch nog moesten wachten, gingen ze er maar even gezellig bij zitten. Haar moeder speelde het goed mee en hield stug vol dat ze maar even moesten wachten, totdat de vriendin kwam. Ze zou vast zo wel komen. Alleen liet die vriendin wel behoorlijk lang op zich wachten zeg! Uiteraard zat zij ook in het complot. Voor Anne was het eerst ook nog niet duidelijk wat deze avond inhield. Uiteindelijk had ze al wel door dat het om een sportverkiezing ging, maar wat de supporters van S.O.S. hier moesten? Je zou denken dat er nu wel een lampje ging branden bij Anne, maar dit gebeurde niet. Het verhaal van moeder was zo overtuigend en iedereen speelde zo goed mee, dat Anne het eigenlijk allemaal wel geloofde. Extra leuk voor de achterban, want zij wisten natuurlijk wat er ging gebeuren.
Op een gegeven moment gaf Anne aan dat ze het allemaal wel lang vond duren, voordat de vriendin kwam. Dat is toch raar?! ‘Er zal wel wat tussengekomen zijn en dat ze daarom later is’, zei haar moeder. Haar moeder vroeg nog of ze wilde gaan of dat ze wilde blijven. Ach, eigenlijk was het ook wel gezellig, dus Anne wilde ook wel blijven (Gelukkig maar!)

Zelfs toen de sportverkiezingsavond al ruim een uur aan de gang was, had Anne nog geen idee. Ja, het was allemaal wel een beetje een onduidelijke bedoening. Haar moeder die zo raar deed en de supporters van S.O.S. die maar niets loslieten. Maar dat zij straks zelf op het podium zou staan, dat is wel het laatste waar ze aan dacht. Er gebeurden vooralsnog geen gekke dingen, dus ze liet het allemaal maar gewoon voor wat het was.

Tot het moment dat de presentator over S.O.S. Oldebroek begon. Bij Anne begon iets te dagen. Maar het kwartje viel pas echt toen haar naam werd omgeroepen. Helaas hebben we geen foto van haar gezicht, maar we kunnen zeggen… deze stond heel verbaasd!

Waar ze het eerst nog over had hoe ‘awkward’ (ongemakkelijk of gênant) het wel niet moest zijn om op het podium te staan, stond ze er nu zelf. Als je het van te voren weet, kun je je hier nog enigszins op voorbereiden. Maar aangezien het een complete verrassing was, was die mogelijkheid er niet. Daar sta je dan… Een bomvolle zaal, allemaal pers en een presentator die ook allerlei vragen stelt. Maar Anne deed het super! Knap hoor, als je zo overrompeld wordt. Wat was ze blij en wat waren haar moeder en de supporters van S.O.S. trots! Ze kreeg een mooie beker en een bosje bloemen.

Na de huldiging van alle sport(st)ers in de categorie ‘bijzondere prestaties’ werd de Rabo Jong Talent Award uitgereikt. Dit gebeurde ook aan één van de sport(st)er uit deze categorie. Anne maakte dus ook nog kans hierop. De verrassing was helemaal compleet, toen ze Anne’s naam omriepen. Wie had dat gedacht! Won Anne ook nog de Rabo Jong Talent Award! Naast een mega grote beker ontving ze ook nog een mooi geldbedrag.

Meteen na de uitreiking werd ze meegenomen voor een interview met de LOCO. Allemaal hartstikke leuk!

We kijken terug op een geweldige avond!

Reacties zijn gesloten.