1e plaatsingswedstrijd voor de onderbouw turnsters!

Het regent medailles bij S.O.S.!

De onderbouwturnsters uit de 5e en 6e divisie turnden zaterdag 27 januari hun 1e plaatsingswedstrijd in Ede. Na een trainingsperiode van bijna 5 maanden was het dan eindelijk zover om aan de jury en alle supporters te laten zien wat ze kunnen en waarvoor ze zo hard hadden getraind. Er is erg naar deze dag toe gewerkt en geleefd! Wat was het spannend, maar wat heeft iedereen het goed gedaan. Die dag kwam in Beekbergen nog een turnsters van S.O.S. in actie. Donja turnde daar haar 3e plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Er werden deze wedstrijdddag maar liefst 8 medailles binnengesleept en daarnaast bleken nog vele anderen hoog in het eindklassement geëindigd. Het was een zeer geslaagde wedstrijddag!

S.O.S. was deze dag sterk vertegenwoordigd. Maar liefst 19 turnsters van S.O.S. deden mee. Helaas was Norah ziek en kon ze niet deelnemen. Wat vond ze dat jammer en had ze er graag bij willen zijn! Ook Fleur moest zich afmelden, maar wegens een leuke reden. Zij was een heerlijk weekje op wintersport.

De turnsters uit de 5e divisie, Emma, Livia, Lieke en Vera, mochten het spits afbijten. Op de ene baan turnden Emma en Livia, voor Emma was het haar eerste wedstrijd. Op de toestellen vloer, brug en balk turnde Emma keurige oefeningen waar ze erg tevreden over mag zijn. Helaas mislukte haar tweede sprong waardoor ze erg zakte in het eindklassement. Livia is de afgelopen tijd erg vooruit gegaan, op de wedstrijd lukte het haar om dit te laten zien. Op alle toestellen wist ze hele strakke oefeningen te turnen, dit leverde haar op balk zelfs een 3e plaats op met 9.000 voor de netheid. In een groot deelnemersveld van 29 turnsters wist Emma een 27e plek te behalen, Livia behaalde een mooie 8e plek.

Lieke en Vera turnden hun wedstrijd op de andere baan. Voor Lieke was het haar eerste wedstrijd in de 5e divisie, zij promoveerde dit seizoen vanuit de 6e divisie. Vera was vlak voor de wedstrijden ziek geweest en ging nog niet helemaal fit de wedstrijd in. Beide dames begonnen de wedstrijd met een prachtige brugoefening, Vera wist 4e te worden op dit toestel. Op balk lukte het beide meiden helaas niet om met koprol erop te blijven, wel turnden zij verder een hele strakke balkoefening. Lieke behaalde ondanks de val op balk zelfs een 2e plek. Op vloer moest Vera helaas weer een val incasseren bij de overslag. Lieke wist een prachtige vloeroefening neer te zetten en wist ook op dit toestel een 2e plek te behalen. Sprong ging bij beide dames niet helemaal zoals gepland, het lukte hier niet om te laten zien wat ze kunnen.
In een deelnemersveld van 28 deelnemers wist Vera een mooie 7e plek te behalen, Lieke behaalde een prachtige 3e plek.

De 2e wedstrijd was het de beurt aan de instappers en pupillen 1 uit de 6e divisie. Op de ene toestelbaan turnden de instappers Dylinn, Manon, Lindsey en Nova en op de andere baan de pupillen 1 Tamarah, Mila, Malou, Marijke en Lisa. Voor Dylinn, Manon en Marijke was het hun eerste officiële wedstrijd, dus dat maakt het extra spannend. Manon zag erg op tegen balk, maar op dit toestel turnde ze het best. Ze wist haar hele oefening op de balk te blijven. Knap, als je zenuwachtig bent. Ze werd 5e op dit toestel. Ook de buikdraai op brug, die nog maar sinds een tijdje goed beheerst wordt, werd keurig geturnd. Voor Dylinn is het nog lastig om alle elementen te turnen. Brug is haar moeilijkste onderdeel, maar dit ging beter dan verwacht. Ze had nog wel hulp nodig bij de borstwaarstom, maar de buikdraai wist ze helemaal zelf te turnen. Knap, want dat is een element die nog niet altijd lukt en nu op de wedstrijd wel. Op balk viel ze er helaas een keertje vanaf waardoor ze een punt misliep. Dylinn heeft er alles uitgehaald voor wat er voor nu inzit. En dat is knap op je allereerste wedstrijd! Lindsey en Nova turnden beiden een stabiele wedstrijd. Ook zij bleven de hele oefening op de balk. Nova turnde erg strek op sprong. Ze turnde twee hele mooie sprongen en werd hiermee 1e op dit onderdeel. Lindsey en Nova beheersen al meer moeilijkheid en kunnen daarmee hun score omhoog brengen. Lindsey is dit seizoen erg vooruit gegaan op het gebied van netheid. Ze weet dit seizoen strakker te werken dan ooit en in combinatie met het turnen van een hogere moieijkheid weet ze op de verschillende toestellen hoog te eindigen. Zo wist ze 1e te worden op brug. Lindsey maakte het wel even spannend, want bij de borstwaartsom leek ze het niet te redden om zich om de ligger te trekken. Maar ze hield heel goed vol en trok zich uiteindelijk er omheen. Nova mist soms nog wat het netheid, waardoor ze nog wat puntjes laat liggen. Maar op vloer wist ze strak te werken en werd ze 1e.

Op de andere baan turnden de pupillen 1. Zij turnden een zeer sterke wedstrijd! Ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Zo erg dat het voor de juryleden op sprong bijvoorbeeld nog een hele uitdaging was om verschil te maken. Het lag zo dichtbij elkaar dat er op elk detail gelet moest worden. Het resulteerde in lange wachttijden voordat er weer gesprongen mocht worden, omdat de jury langer de tijd nodig had om tot een score te komen. De meiden konden er wel om lachen. Op brug en vloer behaalden alle vijf de turnsters een plek in de top 5! Een knappe prestatie! Bij Mila ging het op brug even mis met haar afsprong. Bij het tegenspreiden schoot één van haar voeten eraf. Eve schrikken, maar gelukkig wist ze nog goed te landen. Verder turnde ze een nette oefening, waardoor ze nog gewoon hoog eindigde. Lisa wist 1e te worden op brug, Marijke en Tamarah 2e, Malou 4e en Mila 5e. Op vloer ging eigenlijk alles zoals gepland. Ze turnden alle vijf een keurige vloeroefening. Nog niet alle vijf een hoge moeilijkheid, maar door netjes te turnen weten ze hoog te eindigen. Op balk turnden Lisa en Mila een oefening met een hogere moeilijkheidswaarde dan de andere drie. Zij turnden allebei een handstand én een koprol. De andere drie turnden deze allebei niet of maar één van deze twee elementen, omdat deze nog niet helemaal stabiel genoeg zijn voor een wedstrijd. De handstand lukte Lisa en Mila allebei, maar helaas voor vielen ze er allebei af bij de koprol. Jammer, want deze turnen ze tijdens de training heel stabiel en gaat vaak goed. Ondanks de val, werd Lisa 3e op balk en Mila 4e.Tamarah bleef gedurende de hele balkoefening op de balk en turnde erg strak. Hierdoor wist ze 2e te worden op dit toestel. Malou en Marijke lieten wat punten liggen door kleine schoonheidsfoutjes op het gebied van netheid. Marijke haar beste onderdelen waren sprong en vloer, waar ze 1e werd. Voor Lisa was dat burg, waar ze 1e werd. Voor Malou sprong, brug en vloer waar ze op alle drie de toestellen 4e werd. Mila haar beste toestel was vloer waar ze 2e werd en voor Tamarah waren dat de toestellen burg en balk waarop ze 2e werd. Dan de prijsuitreiking. Het regende medailles voor S.O.S.! Wat gaaf! Eerst bij de instappers waar Lindsey en Nova een medaille in ontvangst mochten nemen. Nova werd 2e en Lindsey 1e. Wat waren ze allebei blij! Dan de uitreiking voor de pupillen 1. Het werd een feestje, want alle drie de podiumplekken waren voor S.O.S.! Tamarah werd 3e, Lisa 2e en Marijke werd 1e. Daarna werden snel de andere uitslagen bekeken. Tot ieders verbazing werd de gehele top 5 bij de pupillen 1 gevuld met turnsters van S.O.S. Mila werd 4e en Malou 5e. Dat geeft maar weer aan hoe gewaagd deze vijf meiden aan elkaar zijn! Manon werd uiteindelijk 8e en Dylinn 13e. Voor een eerste officiële wedstrijd een mooie prestatie waar ze allebei trots op mogen zijn.

In de vierde en laatste wedstrijd van deze dag turnden Linnea en Hellen (jeugd 1) en Lindy, Tyeisha en Nina (pupillen 2). Linnea zag best tegen de wedstrijd op, omdat het niveau voor haar best hoog is. Het is dan een uitdaging om mee te komen tijdens zo’n wedstrijd. Maar wat heeft ze haar goed staande gehouden tijdens de wedstrijd zeg! Balk vindt ze erg lastig, maar ze viel maar één keer van de balk en wist alle elementen te turnen. Op de balk gebleven met de koprol, handstand en sprongenserie; een hele prestatie voor Linnea! Daar mag ze heel trots op zijn. Hellen zat erg goed in haar wedstrijd. Eigenlijk ging alles zoals gehoopt en wat is dat een fijn gevoel! Alleen baalde ze zelf dat de koprol op balk niet goed was gegaan, aangezien ze tijdens het inturnen van de vijf keer er vier keer op zat. Hellen werd alsnog 1e op balk. Lindy, Tyeisha en Nina turnden tegelijkertijd op de andere toestelbaan. Lindy was net die ochtend van een weekje wintersport thuis gekomen. Na een erg leuke en intensieve week is het dan omschakelen. En dan duurt de dag nog lang als je pas aan het einde van de middag/begin van de avond je wedstrijd mag turnen. Als je dan een weekje niet getraind hebt, lijkt het allemaal toch wat extra spannend. Het duurde voor Lindy allemaal net iets te lang… Ze zat niet lekker in haar wedstrijd. Zo gingen er helaas dingen mis die anders nooit mis gaan. De zenuwen en de vermoeidheid speelden Lindy parten. Ondanks dat genoot Lindy toch van het deelnemen aan de wedstrijd en bleef ze positief. Ze heeft het beste ervan gemaakt. Over brug was ze toch wel het meest tevreden. Tegenspreiden, die ze een week geleden nog niet zelfstandig durfde, turnde ze nu super! Ook de rest van haar brugoefening ging goed. Tyeisha en Nina turnden een stabiele wedstrijd. Tyeisha had de week voor de wedstrijd nog moeite met het onthouden van haar balkoefening. Tijdens de wedstrijd wist ze hem goed en kon ze deze zonder voorzeggen turnen. Ze werd zelf 4e op balk. Ook op brug turnde Tyeisha sterk. Ondanks dat haar afsprong niet lukte, werd ze toch nog 3e. Nina’s beste toestel was vloer. Ze turnde heel netjes een oefening met een hoge moeilijkheidswaarde wat resulteerde in een 2e plaats op dit toestel. Ook balk en brug gingen erg goed en behaalde op deze twee toestellen een plek in de top 5. Op sprong ging de eerste sprong wat minder goed, waardoor ze op dit onderdeel wat lager eindigde. Tijdens de prijsuitreiking werden er twee turnsters heel erg verrast, want Hellen en Nina werden allebei 3e! Ze waren zelf erg tevreden over hoe het was gegaan, maar een podiumplekje… Dat hadden de meiden niet verwacht. Extra leuk om hun verbaasde reactie te zien! Na het bekijken van de andere uitslagen bleek Tyeisha heel dichtbij een podiumplekje te zitten. Zij werd 4e. Lindy werd 14e en Linnea 17e.

Terwijl in Ede geturnd werd door de 5e divisie turnsters, turnde Donja haar derde plaatsingswedstrijd in Beekbergen, hoewel plaatsing voor de districtsfinale helaas al niet meer mogelijk was. Donja begon haar wedstrijd op vloer, hierbij raakte ze de draad kwijt waardoor ze een aantal elementen niet heeft geturnd. Dit kostte haar helaas veel punten. Donja wist de draad op te pakken en turnde keurige oefeningen op de andere toestellen, op balk wist ze zelfs de 2e plaatst te behalen. De fout op vloer kostte haar een mooie eindklassering. Voor Donja was dit alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, ondanks dat ze geen plek in de districtsfinale heeft weten te bemachtigen, heeft ze wel laten zien dat ze in deze divisie thuishoort.

 

[URIS id=1751]

Reacties zijn gesloten.